Όνειρο είναι ή αλήθεια;

Όνειρο είναι ή αλήθεια; μαγευτική η Πόλη θρύλος, σειρήνα κίρκη ξελογιάστρα σε παρασέρνει σ’οδηγεί μεσ’ του Βοσπόρου τη σιωπή! Μα σαν οι γλάροι απο ψηλά, πετούν με τ άσπρα τους φτερά, χαρά και ελπίδα σου χαρίζουν. Υπέρλαμπρη και φωτεινή καθώς την αντικρύζεις, μα το φορτίο της βαρύ ένα μυστήριο κρύβει. Δεινά τα πάθη της, πολλά, μέσα στο πέρασμα των χρόνων, φόβος και τρόμος στην ψυχή, μα στέκει εκεί,περήφανη, καμαρωτή, μέσα σε ξένη αγκαλιά! Να τη μυρίσεις δε χορταίνεις, να τη γευτείς δεν περιμένεις, μα σαν τη δεις πόθος και νοσταλγία. Δεν ειναι όνειρο, ειναι αλήθεια, είναι η πόλη της καρδιάς μας, ένα ταξίδι μακρινό μνήμες και θύμιση μαζί!!!
Δήμητρα Ζησιού

“Αιώνια πόλη..., η Πόλη των μιναρέδων”, Κωνσταντινούπολη, η πόλη που αντικρίζει την Δύση και την Ανατολή. H Πόλη που είναι μια γυναίκα με μαύρη τουρκική μαντήλα και κατακόκκινο κραγιόν. Η Πόλη που σου φωνάζει “ θα σου λιώσω τα πόδια στο περπάτημα”.
                                                                                                                                                                                                              Αγγελική Αυγερινού

Κωνσταντινούπολη......, περήφανη, ταπεινωμένη, σκλάβα, αρχόντισσα, ερωμένη και σύζυγος. Η Πόλη που δεν λέει κουβέντα, παρά σ’αγκαλιάζει τρυφερά με ένα μεσαιωνικό ριχτάρι και σε πετά μέσα στην γλυκιά νύχτα, αυτό νιώσαμε εμείς!!!Η Πόλη των γλάρων που αποπνέει την σιγουριά και μας την μετέδωσε. Όλος αυτός ο αχταρμάς των φυλών της παλιάς Πόλης, οι μυρωδιές, οι γεύσεις τα ιστορικά μνημεία, ο Βόσπορος είναι αυτά που την κάνουν μοναδική.!!! Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει την μαγεία των αισθήσεων μας.!!! Όνειρο ήταν που το ζήσαμε, αλλά κανείς ονειροκρίτης δεν στάθηκε ικανός να το εξηγήσει. Μόνο οι καρδιές μας που το βίωσαν και αποτυπώθηκαν μέσα τους συναισθήματα χαράς, λύπης, θαυμασμού και φόβου!! Θέαμα, θέαμα άπειρο, δυνατό, μέγα, κοσμοκρατικό!!!Τάφοι, κρεββάτια ερωτικά, πόλεμοι, αγάπες, ζωή και θάνατος. Φτωχά τα λόγια... δυνατές οι εντυπώσεις..... ανεξίτηλες οι μνήμες!!! Μια επιθυμία, μια υπόσχεση γεννήθηκε μέσα μας. Θα γυρίσουμε πάλι, γιατί μια φορά ποτέ δεν είναι αρκετή!!!

Αγγελική Αυγερινού.

Ήταν όνειρο ζωής το ταξίδι αυτό. Ένα ταξίδι με πολλές αντιθέσεις και ανάμεικτα συναισθήματα.Πανέμορφη και λαμπερή η Πόλη, παραμύθι και όνειρο μαζί. Οι μυρωμένες ανάσες και οι ευωδιές της σε μαγνητίζουν, σε παρασέρνουν. Εντυπωσιακά το μπλέ τζαμί, το Τοπ Καπί, η γέφυρα, ο πύργος του Gαλατά, το καθένα χωριστά με τη δική του ιστορία. Καταιγίδα συναισθημάτων αντικρύζοντας την Αγία Σοφία! Δέος, θαυμασμό, μελαγχολία ως και αμηχανία μπροστά στην άριστη αρχιτεκτονική, που δεν μπορεί να τη συλλάβει ο ανθρώπινος νους! Βαριά η ατμόσφαιρα, χαρά και αγωνία, η πόλη που δε σε σταματά, η πόλη που σ’οδηγεί στο Φανάρι. Οι δρόμοι έρημοι εκεί, μοναχικοί! Δάκρυα συγκίνησης και απογοήτευσης κοιτάζοντας το Πστριαρχείο και την Πατριαρχική σχολή! Δυο κτίρια παγωμένα, απρόσωπα, φάνταζαν σαν σκιές του παρελθόντος! Αυτή η πόλη η μαγική κρύβει τα μυστικά της, άβυσσος η ψυχή της! Έντονη, θορυβώδης, πολυσύχναστοι οι δρόμοι της! Η ανατολή με τα μπαχάρια της και τα παζάρια της να σ’απογειώνει στο έπακρο! Σαν ξημερώνει, λούζεται στο φώς του ήλιου, σε παρακινεί να τη μυρίσεις, να τη γευτείς, μα σαν βραδιάζει, στέκει απελπισμένη και φοβισμένη! Η Πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Η Πόλη που αναβιώνει το παρελθόν, δέχεται το παρόν και προσμένει το μέλλον! Η Πόλη που τη νύχτα αγκαλιάζει το Bόσπορο και κοιμάται βαθιά παρέα με τους γλάρους. Η πόλη που ξυπνάει με της ανατολής τα χρώματα και σκορπίζει ελπίδα και αισιοδοξία!

Δήμητρα Ζησιού

Αγγελική Αυγερινού
Νοσηλευτική
Μότο : Αφού δεν μπορείς να γυρίσεις την ζωή πισω....
πάρε θέση στο παράθυρο και απόλαυσε την διαδρομη!!!!

Δήμητρα Ζησίου
Νοσηλευτική
Μότο : Το χαμογελο ειναι ο καθρεφτης της ψυχής!!!

Δημήτρης Καλαντζής
Διαφημιστική φωτογραφία
Μότο : Από την εξωστρέφεια δεν έχασε κανείς!

Μουσική:
- Cωkrάtiς Cinόpoυloς
- Deryά Toyrkάn
“Αφήνω γειά στην γειτονία”

Three Greeks in Istanboul

Follow Us

Facebook

Connect